Skip to main content

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» και τον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» πραγματοποιούν παράλληλες καλοκαιρινές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 11.00 π.μ κατασκευάζουμε παρέα το γνωστό παιχνίδι Twister. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών θα φτιάξουν ένα twister με απεικονίσεις ζώων και τα μεγαλύτερα παιδιά έως 12 ετών θα φτιάξουν ένα με απεικονίσεις λογοτεχνικών ηρώων.

Τα δύο παιχνίδια θα χρησιμοποιηθούν στις 11 Ιουλίου στη δράση της βιβλιοθήκης «Twister – Ένα παιχνίδι με σημεία», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 11.00 π.μ ακολουθούμε το ταξίδι του Φιλέα Φογκ μέσα από τα «Παιχνίδια του Κόσμου», παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια από τις χώρες που επισκέφτηκε ο ήρωας του βιβλίου «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες».

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.