Skip to main content

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το οποίο υποστηρίζει ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τους συγγενείς τους σε τέσσερις πόλεις της χώρας, έχει προσαρμόσει  εν νέου τη λειτουργία του με βάση τις νέες εξελίξεις για τα μέτρα πρόληψης διασποράς του κορονoϊου.

Σε αυτό το πλαίσιο όποιος/α επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί μας, μπορεί να το πραγματοποιήσει με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:
1.Τηλεφωνικά. Υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών ραντεβού.
2. Διαδικτυακά. Υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης συναντήσεων μέσω skype.
Για όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητο να κλειστεί τηλεφωνικά ένα ραντεβού.

Είναι σημαντικό όσοι/ες μπορούμε να διακινήσουμε την πληροφορία, ώστε να ενημερωθούν άνθρωποι που θα είχαν ανάγκη μιας ανάλογης στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν.
Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία επικοινωνίας των προγραμμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σητεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνα: 2310500477-8
Ηλ. Ταχυδρομείο: thessaloniki@selfhelp.gr

ΛΑΡΙΣΑ
Τηλέφωνο: 2410 233332
Ηλ. Ταχυδρομείο: larisa@selfhelp.gr

ΧΑΝΙΑ
Τηλέφωνο και Φαξ: 2821023432
Ηλ. Ταχυδρομείο: chania@selfhelp.gr

ΣΗΤΕΙΑ
Τηλέφωνο: 2843029620
Ηλ. Ταχυδρομείο: sitia@selfhelp.gr

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.