Skip to main content

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας συμμετέχει για ακόμη μία φορά στο Φεστιβάλ Πηνειού του Δήμου Λαρισαίων από τις 21-6-2022 έως και τις 24-6-2022 με περίπτερο ενημέρωσης για την λειτουργία του προγράμματος καθώς και τα «Τα παιχνίδια του Κόσμου».

Τα “παιχνίδια του Κόσμου” αποτελούν μία πολιτιστική και συλλογική δράση που αφορά τη γνωριμία και το παιχνίδι με τα «Παιχνίδια του Κόσμου», τα οποία είναι ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από όλο τον κόσμο. Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» είναι ένα μέσο που έχουν χρησιμοποιήσει τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας σε ανάλογες διοργανώσεις τόσο στη Λάρισα όσο και στις άλλες πόλεις που λειτουργούν, το οποίο αφενός προσελκύει πολύ κόσμο (παιδιά και ενήλικες) και αφετέρου είναι ιδανικό για συλλογικές, συνεργατικές δράσεις που εμπλέκουν διάφορες ομάδες ανθρώπων.

Η συμμετοχή του Προγράμματος στο φεστιβάλ Πηνειού συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.