Skip to main content

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  υλοποιεί για 6η συνεχή χρονιά  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων” , διάρκειας 340 (διδακτικές ώρες), το οποίο θα διεξαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και θα υλοποιηθεί με δια ζώσης διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια και με δια ζώσης πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα παρέχει 22 ECTS.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν  καθηγήτριες/ες  διαφόρων πανεπιστημίων της χώρας και του εξωτερικού με σημαντικό έργο στο πεδίο των εξαρτήσεων και στα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου, καθώς και ιδιαίτερα έμπειρες/οι επιστήμονες που εργάζονται στο πεδίο των εξαρτήσεων.

Έναρξη προγράμματος: 1/11/2024

Λήξη προγράμματος: 30/6/2025

Διάρκεια: 340 ώρες

Κόστος:  350 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων 2024 - 2025" του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Α.Π.Θ.
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων 2024 – 2025″ του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Α.Π.Θ.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.